Onderhoudstips

Onderhoud van het voertuig binnen en buiten.

Regelmatig onderhoud draagt bij aan het waardebehoud van uw voertuig. Bovendien komt het regelmatig schoonmaken van de buitenzijde (zoals ruiten, verlichting en spiegels) uw veiligheid ten goede.

Tijdige, vakkundige reparatie van schade door steenslag.

Door opspattende steentjes bestaat het risico dat er vocht tussen lak en metaal binnendringt. Daardoor raakt de laklaag nog verder beschadigd, bijvoorbeeld door roestvorming. Laat het beschadigde deel zo snel mogelijk door vakmensen herstellen.

De juiste bandenspanning vermindert bandenslijtage en bespaart brandstof.

Een verkeerde bandenspanning leidt tot een verhoogd brandstofverbruik en meer slijtage. Bovendien beïnvloedt een verkeerde bandenspanning het rijgedrag negatief en kan zelfs tot een klapband leiden.

Kijk op Mercedes-Benz Trucks Handleidingen voor de betreffende technische informatie.

Regelmatige controle van het vloeistofpeil.

Controleer regelmatig het peil van de motorolie, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof. Een te laag oliepeil leidt onvermijdelijk tot motorschade.

Kijk op Mercedes-Benz Trucks Handleidingen voor de betreffende technische informatie.

Tijdige uitvoering van de voorgeschreven inspecties/onderhoudsbeurten.

Het volledige onderhoudsoverzicht van uw voertuig vergemakkelijkt de afwikkeling als er een beroep op garantie moet worden gedaan. Wanneer reparaties niet volgens de reparatierichtlijnen van Mercedes-Benz Trucks zijn uitgevoerd, worden extra kosten in rekening gebracht.

Verrichten van periodieke keuringen.

De wettelijk voorgeschreven periodieke keuringen (APK) dienen voor de verkeersveiligheid van u zelf en andere verkeersdeelnemers. Bovendien kan nalatigheid onnodige kosten (boetes) met zich meebrengen.

Meer weten?

Wij helpen u graag verder!

of bel: