Sales Support Consultant

24 – 40 uur | Standplaats Nieuwegein

Wie zijn wij?

Ben jij toe aan een nieuwe functie en vind jij het leuk om samen met de accountmanager te werken aan ons verkoopsucces? Dit is hét moment om te starten bij Daimler Truck Financial Services (DTFS) als Sales Support Consultant.

For all who keep the world moving!

Bij Daimler Truck Financial Services promoten we diversiteit en staan we voor een inclusieve bedrijfscultuur. Wij waarderen de individuele sterke punten van onze medewerkers, omdat deze leiden tot de beste teamprestaties en daarmee tot het succes van ons bedrijf.

Bij DTFS kun jij jezelf zijn: inclusie en gelijke kansen vinden wij belangrijk. Wij verwelkomen sollicitaties van kandidaten van alle culturen en geslachten, leeftijden, kandidaten met een handicap en kandidaten uit elke ondervertegenwoordigde groep.

Jouw functie:

De ontwikkelingen in de wereld van Daimler Truck Financial Service volgen elkaar in hoog tempo op. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van de financiële sector en de transitie naar eMobility. In deze dynamische wereld werk jij samen met het salesteam als Sales Support Consultant aan het succes van DTFS. Je bent een echte spin in ’t web en beheert de relaties met klanten, dealers en/of hun verkopers voor trucks en touringcars. Je draagt zorg voor een juiste verwerking en up-to-date houden van alle Sales gerelateerde zaken in de digitale werkomgeving van de onderneming.

Samen met twee collega’s Sales Support ondersteun jij binnen de afdeling de drie accountmanagers in hun commerciële werkzaamheden om optimaal onze klanten te kunnen bedienen. Samen maken wij het succes. Het voorbereidende werk, dat door de Sales Support consultant gedaan wordt, levert hier een belangrijke bijdrage aan.

Dit zijn jouw belangrijkste taken:

Hoewel geen dag als Sales Support Consultant hetzelfde is, ga jij je veel bezighouden met:.

 • Bijdragen aan en mede vormgeven van het richting geven aan het beleid en bijbehorende (jaarlijkse) doelstellingen en prioriteiten van de eigen afdeling/ bedrijfsonderdeel/divisie;
 • Realiseren van een tijdige en optimale dienstverlening richting verkopers en klanten en verhogen van de tevredenheid;
 • Tijdige en juiste beantwoording van communicatiemiddelen (telefoon & e-mail) van vragen van verkopers en klanten, alsmede het bieden van optimale informatie-ondersteuning;
 • Creëren van sterke, vruchtbare lange termijn relaties met (kandidaat) klanten en een optimaal werkklimaat met dealers en hun verkopers;
 • Realiseren van een tijdige, volledige en juiste administratieve afhandeling en up-to-date houden van Sales gerelateerde dossiers;
 • Uitbreiden van het huidige directe klantenbestand binnen het verantwoordelijke gebied en realiseren van de omzet/volumes;
 • Invoeren en verwerken van Reparatie & Onderhoudsovereenkomsten inclusief bijbehorende modules voor klanten, dealers en/of verkopers.

Jouw profiel:

Voor deze functie zoeken wij een enthousiaste collega, die graag samen met anderen zijn/haar handen uit de mouwen steekt! Je houdt van gestructureerd en georganiseerd werken en hebt een pragmatische instelling. Om deze uitdaging met ons aan te gaan heb je verder nodig:

 • Minimaal een opleiding op MBO niveau;
 • 1 tot 2 jaar relevante werkervaring;
 • Goede kennis van Microsoft Word en Excel;
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal;
 • Je werkt zelfstandig, bent stressbestendig, accuraat en klantvriendelijk ingesteld;
 • Je hebt affiniteit met de automotive business en bij voorkeur met trucks.

Dit zijn wij:

Bij Daimler Truck Financial Services willen we een omgeving creëren waarin iedereen zijn individuele sterke punten kan inbrengen en van elkaar kan leren. Wij nemen onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de maatschappij en onze medewerkers. Waar wij een bijdrage kunnen leveren, iets ten goede kunnen veranderen, willen wij dat doen.

Wij streven ernaar ons bedrijf zo succesvol mogelijk te maken – niets minder. Onze grootste verantwoordelijkheid is de toenemende vraag naar vervoer van onze samenleving. Mensen hebben vervoer nodig – maar zij willen dat het duurzaam is. Wij hebben dus behoeften te vervullen. Wij onderstrepen onze verantwoordelijkheid ten aanzien van milieu en samenleving met een sterk, toekomstgericht ondernemingsbestuur,

Vandaag de dag zorgen onze klanten voor betrouwbaar, veilig transport over de hele wereld. Daarom zeggen wij met trots: wij werken voor iedereen die de wereld in beweging houdt.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een internationale omgeving;
 • Ruimte voor eigen inbreng, initiatieven en ideeën;
 • Opleidingen en trainingen om jezelf te blijven ontwikkelen;
 • Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een goed salaris;
 • Direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • 30 vakantiedagen per jaar op fulltimebasis, reiskostenvergoeding, gunstige personeelsregelingen en een goede pensioenregeling;
 • Flexibiliteit: je kunt gedeeltelijk (2 dagen per week) vanuit huis werken en je krijgt de beschikking over de faciliteiten die je hiervoor nodig hebt (laptop, bureau, stoel).

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Dimitri Christerius (dimitri.christerius@daimlertruck.com). Solliciteren kan door jouw CV en motivatie te uploaden in onderstaand formulier:

(Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.)

Solliciteren?

Stuur je gegevens en je CV en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Naam(Required)
Max. file size: 50 MB.
Max. file size: 50 MB.
Toestemming(Required)

Meer informatie?

Neem contact op met onze HR Business Partner Madelon Walraven.

of bel: