Fleet Consultant

40 uur | Standplaats Nieuwegein

Ben jij analytisch, pro actief, creatief besluitvaardig en hou je van het contact met collega’s, klanten en dealers ? Dan zijn wij bij Operations op zoek naar jou!

Wat ga jij doen als Fleet Consultant?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste medewerker op de afdeling Service Component Management. In deze uitdagende functie maak je onderdeel uit van een hecht en ervaren team. In deze functie richt jij je op de klant en fleet analyse van servicecomponenten (met name Reparatie-Onderhoud). Na analyse ga je zelf en met behulp van teams binnen DTFS en DTNL acties uitzetten ten einde de exploitatie te verbeteren en uitval te reduceren.

Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Opzetten van nieuwe rapportages ( klant, dealer, voertuig, enz);
 • Analyseren van het wagenpark en signaleren van afwijkingen;
 • Prognosticeren van de exploitatie op langere termijn;
 • Initiëren van ideeën en acties ten einde de exploitatie te optimaliseren;
 • Periodiek evalueren binnen teams van klant, dealer, DTFS en DTNL;
 • Input leveren voor verbeteringen van processen.

Het team waarin jij komt te werken:

Je wordt lid van het Team Service Component Management. Dit team is onderdeel van Operations en bestaat uit zes personen (incl. deze vacature) en samen beheren zij het lopend wagenpark van DTFS voor Nederland en België. Jouw standplaats wordt Nieuwegein.

Wie ben jij?

 • Je hebt een MBO en enkele jaren ervaring/HBO opleiding afgerond, bij voorkeur in de technische/bedrijfskundige richting;
 • Je hebt kennis van de leasebranche of bent bereid hiervoor te leren;
 • Je bent analytisch aangelegd, gedreven, flexibel ingesteld en hebt bovengemiddelde interesse in het optimaliseren van resultaten;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een gestructureerde manier van werken;
 • Zeer goede beheersing van de talen Nederlands en Engels in woord en geschrift. Frans is een pré.
 • Een pré is 3-5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in de leasebranche.

Wij bieden:

Wij bieden een interessante, uitdagende functie in een professionele omgeving. Als Fleet Consultant kun jij echt een bijdrage leveren aan het succes van de organisatie. Daimler Truck Financial Services is een informele organisatie, die haar successen viert, waar medewerkers de ruimte krijgen om te groeien en waar collega’s gewaardeerd worden om hun expertise.

Wie zijn wij?

Daimler Truck Financial Services (DTFS) is onderdeel van het internationale Daimler Truck AG; een van de grootste producenten van commerciële voertuigen ter wereld met het hoofdkantoor in Stuttgart (Duitsland). Daimler Truck AG is sinds 1 december 2021 een zelfstandig concern (afgesplitst van Daimler AG) en DTFS is recent opgericht.

DTFS is verantwoordelijk voor leasing en financiering van Daimler trucks en bussen in Nederland en België. De organisatie werkt nauw samen met de Nederlandse en Belgische importeurs van Mercedes-Benz en FUSO trucks en Mercedes-Benz en Setra bussen. Onderdeel zijn van een groot concern en het internationale aspect maken werken voor DTFS erg dynamisch en het zorgt voor goede doorgroeimogelijkheden, in elk vakgebied, voor ambitieuze mensen. DTFS heeft circa 50 medewerkers, waarvan een klein gedeelte in Brussel gestationeerd is. De meeste activiteiten vinden plaats op ons kantoor in Nieuwegein, maar er wordt ook gedeeltelijk vanuit huis gewerkt.

Interesse?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Friso Hendrikx (tel. 030 247 16 16) . Solliciteren kan door jouw CV en motivatie te uploaden in onderstaand formulier: (Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.)

Solliciteren?

Stuur je gegevens en je CV en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Naam(Required)
Max. file size: 50 MB.
Max. file size: 50 MB.
Toestemming(Required)

Meer informatie?

Neem contact op met onze HR Business Partner Madelon Walraven.

of bel: