Collections & Litigation Specialist België en Nederland

40 uur | Standplaats Nieuwegein

Werken bij Daimler Truck Financial Services betekent werken voor een A-merk, daarbij horen topmedewerkers! Daimler Truck Financial Services is een ambitieuze organisatie en wil in alles wat zij doet de beste zijn. Daimler Truck Financial Services is onderdeel van het internationale Daimler Truck AG concern met het hoofdkantoor in Stuttgart (D). Daimler Truck Financial Services is in België en Nederland een sterke speler op de automotive lease- en financieringsmarkt gericht op Mercedes-Benz Trucks en Bussen (touringcars).

Wat ga jij doen als Collections & Litigation Specialist?

Binnen Daimler Truck Financial Services is de afdeling Collections & Litigation verantwoordelijk voor de opvolging van betalingsachterstanden van onze corporate portefeuille en van speciale litigation cases zoals faillissementen, beslagleggingen, fraudegevallen en advocatendossiers.

Binnen de kaders van deze functie draag jij zorg voor het beheer van een klantenportefeuille volgens het proces en de procedures voor inning en procesvoering. Achterstallige betalingen incasseren en acties ondernemen om het risico te beperken. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor alle relevante interne en externe partijen (collega’s, klanten, trustees, advocaten, schuldhulpverleners, enz.) die betrokken zijn bij de afwikkeling van een bepaalde klantsituatie, zoals: insolventie, faillissement, (voertuig) verduistering, schuldsanering en ondercuratelestelling. Jij bent in staat om advocatendossiers te beheren in het kader van het procedeerproces, maar ook deficiëntiedossiers (faillissement, schuldbemiddeling, gerechtelijke reorganisatie, liquidatie). Het doel is om de potentiële kredietverliezen voor DTFS te verminderen. Jij rapporteert aan de Teamlead Operations en Collections.

Jouw dagelijkse werkzaamheden:

 • Onderhandelen over gerechtsdossiers met klanten, trustees, advocaten, enz.
 • Informatie over klanten en objecten verzamelen en een actieplan maken op basis van het relevante risico.
 • Dagelijkse opvolgen en innen van achterstallige facturen bij zakelijke klanten.
 • Onderhandelen met klanten om maandelijkse achterstallige betalingen te innen middels de beschikbare technologie, volgens de wettelijke vereisten en het interne incassoproces.
 • Verantwoordelijk voor de dagelijkse opvolging van klanten met achterstanden zoals faillissement, schuldbemiddeling, liquidatie, gerechtelijke reorganisatie volgens de wettelijke vereisten en het interne incassoproces.

 • De reden voor delinquentie bepalen, voorstellen bespreken en intern oplossingen zoeken in samenwerking met andere afdelingen.
 • Het risico inschatten en proactief voorstellen bespreken om de situatie te verbeteren, in overleg met jouw team en de klant en hiertoe acties voorbereiden om het risico te beperken.
 • Administratieve taken: betalingstoewijzing, strafrechtelijke klachten, aangetekende brieven, etc.
 • Opvolging van alle communicatie en acties.
 • Documenteren van de afgesproken handelingen met de klant en vervolgstappen ondernemen indien de klant die handelingen niet opvolgt.
 • Vragen van klanten en externe partijen beantwoorden via telefoon, e-mail, inkomende post.
 • Voorstellen voor afschrijvingen en schikkingen bezorgen aan de COO en/of teamlead.

Het team waarin jij komt te werken:

De afdeling is zeer ervaren en bestaat uit vijf medewerkers: twee Litigations Specialisten, twee Collections Consultants en de Teamlead. Je werkt nauw samen voor de portefeuilles in België en Nederland. Daarnaast heb je veel contactmomenten met de afdelingen Sales, Finance en Operations.

Jouw profiel:

 • MBO/HBO-diploma met enkele jaren ervaring in Collections activiteiten. Een pré is ervaring in Litigations werkzaamheden in combinatie met kennis van de automotive business.
 • Ervaring met incasso, procesvoering, bemiddeling bij faillissement/schulden en conflictoplossingen.
 • Communicatieve en organisatorische vaardigheden.
 • Proactief en doelgericht.
 • In staat om zelfstandig aan zaken en dossiers te werken en zelf ideeën en oplossingen te bedenken.
 • Flexibel, goede onderhandelaar, goede assertiviteit.
 • Kennis van ondernemingsgerelateerde wetgeving.
 • Talen: Nederlands, Frans, Engels.

Wij bieden:

Wij bieden een interessante, uitdagende functie in een professionele omgeving. Als Collections & Litigations Specialist kun je echt een bijdrage leveren aan het succes van de organisatie. Onze primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed te noemen met onder andere een goed salaris, 30 vrije dagen en een bonus.

Daimler Truck Financial Services is de lease- en financieringsorganisatie voor Mercedes-Benz Trucks en Bussen (touringcars), waar alles draait om plezier in jouw werk. We zijn een informele platte organisatie, die haar successen viert, waar medewerkers centraal staan en de ruimte krijgen om te groeien en waar collega’s gewaardeerd worden om hun expertise.

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Friso Hendrikx +31(0)30 247 16 16. Solliciteren kan door jouw CV en motivatie te uploaden in onderstaand formulier: (Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.)

Solliciteren?

Stuur je gegevens en je CV en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Naam(Required)
Max. file size: 50 MB.
Max. file size: 50 MB.
Toestemming(Required)

Meer informatie?

Neem contact op met ons HR-team:

of bel: