Inleveren

Een eerlijke beoordeling bij het inleveren van trucks.

Informatie over en voorbeelden van schadebeoordeling bij het inleveren van trucks.

Daimler Truck Financial Services stelt u uw individueel geconfigureerde voertuig ter beschikking voor de contractueel overeengekomen gebruiksduur. Gedurende deze periode is de vastgestelde restwaarde van uw truck en de individuele opbouw gegarandeerd, mits het voertuig met de nodige zorg wordt onderhouden.

Met deze brochure willen wij u voorbereiden op de inlevering van uw Mercedes-Benz truck aan het einde van een lease- of financieringscontract en u nu al belangrijke informatie verstrekken over het thema eerlijke en transparante voertuiginspectie.

Wanneer u uw voertuig aan het einde van uw contract bij TruckStore inlevert, laat Daimler Truck Financial Services een onafhankelijke audit uitvoeren, op basis waarvan uw ingeleverde voertuig volgens vastgelegde normen wordt beoordeeld en geëvalueerd.

Richtlijnen voor de inspectie bij het inleveren van uw voertuig.

Bij de beoordeling van schade maken wij onderscheid tussen drie verschillende soorten schade:

1. Acceptabele gebruikssporen
De truck vertoont gebruikssporen door normaal gebruik die optisch en technisch passen bij de totale indruk van leeftijd en kilometrage.
2. Onacceptabele beschadigingen
De truck vertoont bovengemiddelde slijtage of schade die optisch en technisch niet past bij de totale indruk van leeftijd en kilometrage. Dan gaat het bijvoorbeeld om schade aan de carrosserie, de lak, de bumpers, de assen en de aggregaten, alsmede beschadigingen in het interieur, de laadruimte of aan de opbouw van de truck. Voor het verhelpen van dergelijke schade wordt een vergoeding gevraagd.
3. Technische schade aan het voertuig
Zoals aan de motor, de transmissie, het airconditioningsysteem, enz. worden doorbelast.

Bij het bepalen van de waardevermindering, waarvan de kosten door de klant moeten worden gedekt, wordt zowel rekening gehouden met de ouderdom van het voertuig als met het aantal gereden kilometers.

Uitgezonderd hiervan zijn Operationele Service Lease contracten. In deze gevallen wordt technische schade gedekt in overeenstemming met de betreffende reikwijdte van het contract.

U vindt hier enkele voorbeelden van schadebeoordeling. Het overzicht is geenszins volledig, houd u er rekening mee dat wij slechts een beperkt aantal voorbeelden kunnen tonen.

De voorbeelden zijn als volgt onderverdeeld:
Kosteloos – Tekenen van slijtage

Niet kosteloos – Substantiële schade – Technische schade

Simpel en kostenbesparend: nuttige onderhoudstips.

Onderhoud van de truck binnen en buiten.

Regelmatig onderhoud draagt bij aan het waardebehoud van uw truck. Bovendien komt het regelmatig schoonmaken van de buitenzijde (zoals ruiten, verlichting en spiegels) uw veiligheid ten goede.

Tijdige, vakkundige reparatie van schade door steenslag.

Door opspattende steentjes bestaat het risico dat er vocht tussen lak en metaal binnendringt. Daardoor raakt de laklaag nog verder beschadigd, bijvoorbeeld door roestvorming. Laat het beschadigde deel zo snel mogelijk door vakmensen herstellen.

De juiste bandenspanning vermindert bandenslijtage en bespaart brandstof.

Een verkeerde bandenspanning leidt tot een verhoogd brandstofverbruik en meer slijtage. Bovendien beïnvloedt een verkeerde bandenspanning het rijgedrag negatief en kan zelfs tot een klapband leiden.

Regelmatige controle van het vloeistofpeil.

Controleer regelmatig het peil van de motorolie, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof. Een te laag oliepeil leidt onvermijdelijk tot motorschade.

Tijdige uitvoering van de voorgeschreven inspecties/ onderhoudsbeurten.

Het volledig ingevulde onderhoudsboekje vergemakkelijkt de afwikkeling als er een beroep op garantie moet worden gedaan. Wanneer reparaties niet volgens de reparatierichtlijnen van Mercedes-Benz zijn uitgevoerd, worden extra kosten in rekening gebracht.

Verrichten van periodieke keuringen.

De wettelijk voorgeschreven periodieke keuringen (APK) dienen voor de verkeersveiligheid van uzelf en ander verkeersdeelnemers. Bovendien kan nalatigheid onnodige kosten (boete) met zich meebrengen.

Exterieur.

Voorbeelden van schade aan bumpers, wielkasten en instaptrede.

Brandstoftank – teken van slijtage

Krassen

Brandstoftank – substantiële schade

Vervorming